Tapak Las Vegas Strip Kemalangan Maut Dekat Resorts World, Pemandu Didakwa
toto

Tapak Las Vegas Strip Kemalangan Maut Dekat Resorts World, Pemandu Didakwa

Seorang wanita Las Vegas memandu laju di Las Vegas Boulevard di hadapan slot online terpercaya Resorts World Las Vegas Khamis apabila BMWnya merempuh kenderaan lain, kata polis. Pemandu lain meninggal dunia akibat kecederaan parah.

Kemalangan maut di Las Vegas Boulevard
Kerosakan kepada dua kereta selepas kemalangan maut di Las Vegas Boulevard, gambar di atas. Seorang pemandu telah ditahan atas beberapa pertuduhan. (Imej: KVVU )
Jamara Williams, 38, didakwa memandu 78 mph di Las Vegas Strip. Kelajuan yang dipaparkan di sana ialah 30 mph. Dia juga kemudian mengaku telah menghisap ganja sebelum kemalangan itu, kata polis.

Williams didakwa dengan DUI mengakibatkan kematian, DUI mengakibatkan kecederaan badan yang besar, dua pertuduhan memandu secara melulu dan melanggar tempoh percubaan atau syarat hukuman digantung, menurut laporan berita tempatan.

Dia kekal dalam tahanan awal Sabtu di Pusat Tahanan Clark County, menurut rekod penjara dalam talian. Dia ditahan tanpa ikat jamin kerana dia sudah dalam percubaan atas kesalahan jenayah yang tidak dinyatakan, kata laporan. Williams dijadualkan hadir di mahkamah tempatan pada hari Selasa.

Pemandu lain, Bisheba Gaines, 50, maut di tempat kejadian. Dia memandu Nissan Vera, KSNV , sebuah stesen TV tempatan, lapor.

Butiran Ranap
Kira-kira jam 1:35 pagi ketika Gaines cuba bertukar menjadi Resorts World, kata polis. Versanya dihentikan. Ia menghadap ke selatan di Las Vegas Boulevard di data pengeluaran macau lorong belok kiri yang ditetapkan, KVVU , sebuah lagi stesen TV tempatan, lapor. Williams memandu ke selatan di Las Vegas Boulevard dengan BMW X6.

Kereta Williams kemudiannya merempuh Versa. Seorang Pegawai Jabatan Polis Metropolitan Las Vegas (LVMPD) berada berhampiran dan mendengar perlanggaran itu. Pada mulanya, wanita itu, yang kemudian dikenali sebagai Williams, memberitahu pegawai LVMPD namanya ialah “Erin Collins,” kata polis. Itu didapati nama palsu, tambah polis.

Williams dan seorang penumpang kedua-duanya dibawa ke Pusat Perubatan Universiti. Williams diberi ujian darah untuk mengesahkan sama ada dia mengalami kecacatan, kata polis. Tiada maklumat segera mengenai sebarang kecederaan kepada Williams dan penumpangnya.

Data Utama Kawalan Beg Udara
Semasa siasatan mereka, pegawai LVMPD menemu bual saksi dan melihat video pengawasan. Mereka juga menyemak data pada modul kawalan beg udara BMW.

Ia menunjukkan kelajuan kereta itu setengah saat sebelum kemalangan, kata polis. Modul itu juga mendedahkan kereta itu “mempercepat dengan pendikit Live Draw Singapore terbuka 100 peratus,” kata laporan LVMPD, menurut Las Vegas Review-Journal .

Ia juga ternyata kereta itu tidak didaftarkan, kata polis.

Kemalangan itu menutup sepenuhnya semua lorong Las Vegas Boulevard selama beberapa jam Khamis ketika polis menyiasat perlanggaran maut itu.